ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γαία Μεζεδοπωλείο

Μεζεδοπωλείο - Πειραϊκή
Γαία Μεζεδοπωλείο-1Γαία Μεζεδοπωλείο-2Γαία Μεζεδοπωλείο-3Γαία Μεζεδοπωλείο-4Γαία Μεζεδοπωλείο-5Γαία Μεζεδοπωλείο-6Γαία Μεζεδοπωλείο-7

Στο τέλος της Πειραϊκής και στην αρχή της γεύσης, θα συναντήσετε το μεζεδοπωλείο Γαία, το οποίο έρχεται να σας καλύψει τη γαστρονομική πλευρά του Πειραιά.

Μοναδικά γευστικά ταξίδια, ξεκινώντας από το μεσογειακό ντάκο, συνεχίζουμε στους Σαντορινιούς ντοματοκεφτέδες, περνάμε από τη γαριδομακαρονάδα της Σίφνου και αφού κάνουμε μια στάση για να δοκιμάσουμε το σαγανάκι από λαδοτύρι της Μυτιλήνης, περνάμε απέναντι, στην πόλη της Σμύρνης για να γευτούμε τα πικάντικα κεφτεδάκια της.

Κοιτώντας τη θάλασσα, σας προδιαθέτει να κάνετε μαζί μας ένα ταξίδι γεύσεων με αφετηρία την Ακτή Θεμιστοκλέους...

Και για να μαθαίνουμε  : Η Γαία προϋπήρχε με το Χάος και τον Έρωτα-Φάνη στη δημιουργία του Κόσμου. Κατά άλλους αυτές οι τρεις κοσμικές υπάρξεις γεννήθηκαν, κατά αντίστροφη σειρά, από το Κοσμικό Αυγό, το οποίο προήλθε από το μηδέν, το τίποτα ή από τη Νύχτα. Η Γαία, στο επίπεδο της Κοσμογονίας, συμβολίζει την υλική πλευρά του Κόσμου και όχι τη Γη. Το Χάος συμβολίζει τον Χώρο του Σύμπαντος. Ο Έρωτας συμβολίζει την κινητήρια δύναμη που ενώνει, μεταλλάσσει και μεταμορφώνει (μορφή, αυτό που φαίνεται, ο Φάνης) το Παν.

Σύμφωνα με τον Ησίοδο η Γαία με το Χάος, με μεσολάβηση του Έρωτα, γεννούν τον Ουρανό. Μια άλλη εκδοχή ταυτίζει το Χάος με τον Ουρανό και οριοθετεί έτσι τη Γαία και τον Ουρανό ως το πρώτο Κοσμικό Ζευγάρι της Δημιουργίας.

Η Γαία ενώθηκε με τον Ουρανό και δημιούργησε τους Γίγαντες, τους Τιτάνες, τον Ωκεανό ή Πόντο και όλη την πλάση που περιβάλλει τον κόσμο. Ο Ουρανός, θέλοντας να ανακόψει τη συνεχή δημιουργία της Γαίας, αποφασίζει να στείλει τα παιδιά του στα σπλάχνα της. Εξαιτίας αυτής της σκληρότητας, η Γαία συμμαχεί με έναν από τους Τιτάνες γιους της, τον Κρόνο, και καθαιρεί από την εξουσία του κόσμου τον Ουρανό.

Όμως η αδικία και η σκληρότητα του Κρόνου, θα την οδηγήσει να βοηθήσει τον Δία, δίνοντάς του το φάρμακο που θα αναγκάσει τον Κρόνο να βγάλει από μέσα του τα παιδιά - θεούς, τα οποία έφαγε από φόβο μη χάσει την εξουσία κατά τα πρότυπα του Ουρανού.


Επιστροφή στην αρχή της σελίδας
Για να εισάγεται τα σχόλια σας πρέπει να είστε μέλος του Pamefagito.gr

Αν ΔΕΝ είστε εγγεγραμένοι χρήστες: Εγγραφή Εδώ

Αν είστε ήδη εγγεγραμένοι χρήστες:ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Περιφέρεια: Αττική Νότια
Περιοχή: Πειραϊκή
Κατηγορία: Μεζεδοπωλεία
Κουζίνα: Μεζεδοπωλείο

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Ακτή Θεμιστοκλέους 338-340 Πειραιάς,Πειραϊκή
Τηλέφωνο: 211 7159 186
Fax: 211 7159 186
Ιστοσελίδα:

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕpamefagitologo pamefagitoblog