ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βουρλιωτίνα

Πολίτικη κουζίνα + Μικρά Ασία - Καισαριανή
Βουρλιωτίνα-1
Όταν ...το σπίτι της γιαγιάς Τριανταφυλλιάς στην Καισαριανή μετατράπηκε στο Μικρασιατικές Γεύσεις Βουρλιωτίνα, κράτησε... χαρακτήρα. Και τη διακριτική παρουσία των αναμνήσεων: στους τοίχους θα δείτε τα Βούρλα (ή Βρυούλα, προάστιο της Σμύρνης, οι αρχαίες Κλαζομενές), αλλά και τα προσφυγικά της Καισαριανής.
Μαζί τους, οι φωτογραφίες της οικογένειας, ένα έγγραφο της 'Ενώσεως των εκ Τουρκίας Ελλήνων', ένα παλιό ραδιόφωνο και, σε ένα ντουλαπάκι, το Ευαγγέλιο και το εικόνισμα που κουβαλούσε μαζί της η γιαγιά.
Αυτό το λιτό ντεκόρ σε γοητεύει. Όπως σε γοητεύει και η κουζίνα της κυρίας Τρανταφυλλιάς της νεότερης, που αποφάσισε να μας φέρει σε επαφή με μια γευστική παράδοση που εμμένει στις συνήθειές της, μια κουζίνα φορτισμένη συναισθηματικά.
Το μικρό οινομαγειρείο, πάντως, δεν είναι πλέον τόσο μικρό. Στον αρχικό χώρο της Βουρλιωτίνας προστέθηκε μια ακόμη σάλα, με πολύχρωμα ανάγλυφα λουλούδια στο ταβάνι και λευκά - μπορντό κουρτινάκια
Αυτή την φορά ξεκινήσαμε με χειροποίητες πίτες -νοστιμότατη πρασόπιτα και πιπερόπιτα με χωριάτικο φύλλο και φέτα, επιστρέψαμε στα σουτζουκάκια που ευωδιάζουν κύμινο και γνωρίσαμε το πληθωρικό σταμνάτο (μια μείξη μοσχαριού, χοιρινού και αρνιού με δάφνη, μπαχάρι και κεφαλοτύρι), για να μας κερδίσει τελικά το χουνκιάρ μπεγεντί, με το κρέας να λιώνει στο στόμα και τον πουρέ μελιτζάνας να γλυκίζει κομμάτι. Από τα γλυκά - ωραιότατα όλα - Θα ξεχωρίσω το εκμέκ (και έπειτα μαστίχα), είναι το καλύτερο κλείσιμο μιας απλής, άκρως προσωπικής συνταγής.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας
Για να εισάγεται τα σχόλια σας πρέπει να είστε μέλος του Pamefagito.gr

Αν ΔΕΝ είστε εγγεγραμένοι χρήστες: Εγγραφή Εδώ

Αν είστε ήδη εγγεγραμένοι χρήστες:ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Περιφέρεια: Αττική Κέντρο
Περιοχή: Καισαριανή

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Βασ.Αλεξάνδου 10 & Υμηττού,Καισαριανή
Ταχ. Κώδικας: 16121
Τηλέφωνο: 2107291545
Email:
Facebook:

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕpamefagitologo pamefagitoblog